STICKY HERNIS
2-3 annosta
Esivalmistelut:
1 rkl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl sriracha-kastiketta
1 pss Hernistä
Kastike:
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
5 rkl siirappia
4 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
½ punainen chili viipaleina tai ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
Lisäksi:
tuoretta korianteria
kevätsipulin varsia silputtuna
seesaminsiemeniä
maapähkinöitä
tilkka seesamiöljyä
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Kuumenna vesi, öljy, soijakastike ja sriracha pannulla, lisää Hernis ja sekoittele, kunnes suikaleet ovat imeneet kaiken nesteen.
Lisää pannulle kastike ja sekoittele noin minuutti, kunnes kastike on paksuuntunut.
Silppua päälle korianteria ja kevätsipulia ja koristele seesaminsiemenillä ja maapähkinöillä. Mausta tilkalla seesamiöljyä.
Voit tarjoilla sticky hernistä esim. jasmiiniriisin ja salaatin kanssa, isoihin rapeisiin salaatinlehtiin käärittyinä, riisinuudelin ja vokkikasvisten kanssa tai bao bunsien täytteenä.