• Ilmastoviisas valinta
  • Toimitukset 2-5 arkipäivässä
  • hernis.fi
  • Ilmastoviisas valinta
  • Toimitukset 2-5 arkipäivässä
  • hernis.fi

HERNIS PERUNAVUOKA

6 annosta

1 kg pakasteperunasiivuja

2 sipulia

5 valkosipulinkynttä

2 rkl harissa-tahnaa

100g hernistä

n. 1/4 tl valkopippuria

2 tl paprikajauhetta

n. ½ rkl kuivattua rosmariinia

2 tl kuivattua oreganoa

pieni kourallinen salvianlehtiä

3 rkl oliiviöljyä

4 dl kauraruokakermaa

Tarjoiluun puolukkaa/puolukkahilloa sekä tuoretta salviaa

Valmistusohjeet:

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi.

Kuullota sipuli- ja valkosipulinkynsisilppua paistinpannussa öljyssä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes ne kuullottuvat ja saavat hieman rusehtavaa, karamellimaista väriä. Lisää pannulle hernis sekä 2 dl vettä ja harissa-tahna. Odota puolisen minuuttia, että hernis kypsyy.

Hienonna salvianlehdet.

Sekoita sen jälkeen pannulta sipuli-hernispaistos sekä loput ainekset yhteen isossa kulhossa.

Kaada n. 20×30 cm uunivuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla, tasalämmöllä n. 45 minuuttia.

Lisää paiston jälkeen tuoretta salviaa.

Tarjoile puolukoiden tai puolukkahillon kera.