HERNIS PERUNAVUOKA
6 annosta
1 kg pakasteperunasiivuja
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl harissa-tahnaa
100g hernistä
n. 1/4 tl valkopippuria
2 tl paprikajauhetta
n. ½ rkl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua oreganoa
pieni kourallinen salvianlehtiä
3 rkl oliiviöljyä
4 dl kauraruokakermaa
Tarjoiluun puolukkaa/puolukkahilloa sekä tuoretta salviaa
Valmistusohjeet:
Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi.
Kuullota sipuli- ja valkosipulinkynsisilppua paistinpannussa öljyssä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes ne kuullottuvat ja saavat hieman rusehtavaa, karamellimaista väriä. Lisää pannulle hernis sekä 2 dl vettä ja harissa-tahna. Odota puolisen minuuttia, että hernis kypsyy.
Hienonna salvianlehdet.
Sekoita sen jälkeen pannulta sipuli-hernispaistos sekä loput ainekset yhteen isossa kulhossa.
Kaada n. 20×30 cm uunivuokaan.
Kypsennä uunin keskitasolla, tasalämmöllä n. 45 minuuttia.
Lisää paiston jälkeen tuoretta salviaa.
Tarjoile puolukoiden tai puolukkahillon kera.