HERNIS MAKARONILAATIKKO
6 annosta
400 g makaronia
1 pussi Hernis-suikaleita
4 dl vettä
2 rkl öljyä
4 rkl soijakastiketta
1 kpl sipuli hienonnettuna
1 kpl kasvis- tai lihaliemikuutio
2 kpl valkosipulinkynsiä
7 dl maitoa tai kauramaitoa (voit korvata osan maidosta kermalla tai kaurakermalla)
3 kpl kananmunia
1–2 tl paprika- tai savupaprikajauhetta
1–2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
Päälle n. 2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuullota sipulit öljyssä. Valitse jo alussa iso pannu, että Hernis mahtuu myöhemmin mukaan.
Siirrä kuullotetut sipulit syrjään. Lisää pannulle 4 dl vettä. Veden kiehuessa lisää myös murennettu lihaliemikuutio, mausteet, kuullotetut sipulit, soijakastike ja Hernikset. Anna turvota, kunnes vesi on imeytynyt.
Voit vaihdella mausteita oman maun mukaan.
Keitä makaroneja n. 5min.
Valmista munamaito; vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat maitoon.
Yhdistä Hernistäyte ja makaronit uuninkestävässä vuoassa. Kaada munamaito päälle.
Paista Hernis makaronilaatikkoa uunin alatasolla 200 °C noin 40 minuuttia.
Anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit murentaa sekaan Koskenlaskija- tai Aurajuustoa.