HERNIS KORMA
4 annosta
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1½ rkl curryjauhetta
1/3 tl kardemummaa
1 tl chilihiutaleita
n. 5 dl Hernistä
2 dl vettä
3 dl vegaanista turkkilaista ”jogurttia”
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sitruunamehua
n. 300g kurpitsaa, bataattia tai perunaa
250g kirsikkatomaatteja
Lisäksi riisiä ja tuoretta korianteria
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota paistinpannulla, rypsiöljyssä miedolla lämmöllä sipuleita ja valkosipuleita 5 minuuttia. Lisää inkivääritahna, curryjauhe, kardemumma ja chilihiutaleet. Jatka kuullottamista toiset 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää pannulle hernis, vesi, jogurtti ja tomaattipyre. Lisää vielä sitruunamehu ja kirsikkatomaatit. Lisää myös suolaa makusi mukaan. Jätä curry kypsymään miedolle lämmöllä vähintään 10 minuutiksi. Mitä pidempään haudutat, sen paremmaksi maut muuttuu. Sillä välin lohko kurpitsa, bataatti tai peruna palasiksi. Keitä kypsäksi erillisessä kattilassa. Lisää sen jälkeen mukaan curryyn. Tarjoa curry riisin ja korianterin kanssa.