hernis-lasagne-3.jpg

HERNIS LASANGE

4 annosta

Täyte:

6 dl Hernistä

1 rkl voita tai öljyä  paistamiseen

noin 1-2 dl vettä Herniksen kypsyttämiseen

1 rkl soijakastiketta maustamiseen

1 sipuli

kasviksia: paprikaa, porkkanaa tai kesäkurpitsaa

70 g tomaattipyrettä

500 g tomaattimurskaa

1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 tl paprikamaustetta

2 tl kuivattua basilikaa

2 tl sokeria

1 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa


Juustokastike:

1 dl (rypsi)öljyä tai voita

3/4 dl vehnäjauhoja

noin 6 dl (kaura- tai soija)maitoa

200 g (vege)juustoa raastettuna

1 tl suolaa


Valmista ensin täyte. Kuumenna öljy tai voi ja sekoita joukkoon Hernis. Lisää vesi sekä soijakastike. Kun neste on imeytynyt, lisää halutessasi öljyä tai voita ja ruskista. Siirrä suikaleet sivuun. Hienonna sipuli ja muut kasvikset. Paista sipulia ja kasviksia paistinpannulla. Sekoita kasviksien joukkoon tomaattipyre ja -murska sekä mausteet. Lisää sekaan myös valmis suikaleet.


Valmista seuraavaksi kastike. Kuumenna öljy tai voi kattilassa, sekoita jauhot öljyyn ja paista hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää (kaura)maito samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon raastettu (vege)juusto ja suola.


Kokoa lasagne. Levitä vuoan pohjalle täytettä, aseta sen päälle lasagnelevyjä, joiden päälle kaada kastiketta. Tee samanlaisia kerroksia (täyte, levyt, kastike), kunnes vuoka on täynnä. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta.


Voit vielä ripotella pinnalle juustoraastetta. Kypsennä lasagnea uunissa (200°C) noin 45 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.