• Ilmastoviisas valinta
  • Toimitukset 2-5 arkipäivässä
  • hernis.fi
  • Ilmastoviisas valinta
  • Toimitukset 2-5 arkipäivässä
  • hernis.fi

Resepti on toteutettu yhteistyössä Ilmastoruoka.fi sivuston kanssa. Löydät sivuilta tarkemmat tiedot ja annosmäärälaskurin

Uuniperuna Hernis-täytteellä

Täyte:

1655 g kikherne

65 g Hernis safkarouhe

190 g purjosipuli

175 g aurinkokuivattu tomaattikuutio

150 g mangochutney

1250 g kaurafraiche 10% gluteeniton

31 g curry-mausteseos

13 g sipulijauhe

95 g makeuttamaton sitruunamehu

19 g jodioitu suola

6 g mustapippurirouhe

3,15 dl vesi

Uuniperuna:

3335 g jauhoinen peruna kuorineen

33 g rypsiöljy

Valmistusohje:

Täyte

Pese ja hienonna purjosipuli. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua. Tarjoa uuniperunan kanssa.

Uuniperuna

Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Hiero pintaan rypsiöljyä ja tee kuoreen muutama reikä haarukalla. Asettele perunat GN-vuokaan leivinpaperin päälle.

Kypsennä kiertoilmalla 200 asteessa 50-60 minuuttia. Tarkkaile, ettei perunan pinta tummu liikaa.

Tee perunoiden pintaan viilto ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa hieman. Tarjoile uuniperunat Hernistäytteen kanssa.

HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.