Uuniperuna Hernis-täytteellä
Täyte:
1655 g kikherne
65 g Hernis safkarouhe
190 g purjosipuli
175 g aurinkokuivattu tomaattikuutio
150 g mangochutney
1250 g kaurafraiche 10% gluteeniton
31 g curry-mausteseos
13 g sipulijauhe
95 g makeuttamaton sitruunamehu
19 g jodioitu suola
6 g mustapippurirouhe
3,15 dl vesi
Uuniperuna:
3335 g jauhoinen peruna kuorineen
33 g rypsiöljy
Valmistusohje:
Täyte
Pese ja hienonna purjosipuli. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua. Tarjoa uuniperunan kanssa.
Uuniperuna
Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Hiero pintaan rypsiöljyä ja tee kuoreen muutama reikä haarukalla. Asettele perunat GN-vuokaan leivinpaperin päälle.
Kypsennä kiertoilmalla 200 asteessa 50-60 minuuttia. Tarkkaile, ettei perunan pinta tummu liikaa.
Tee perunoiden pintaan viilto ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa hieman. Tarjoile uuniperunat Hernistäytteen kanssa.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.