• Ilmastoviisas valinta
  • Toimitukset 2-5 arkipäivässä
  • hernis.fi
  • Ilmastoviisas valinta
  • Toimitukset 2-5 arkipäivässä
  • hernis.fi

Resepti on toteutettu yhteistyössä Ilmastoruoka.fi sivuston kanssa. Löydät sivuilta tarkemmat tiedot ja annosmäärälaskurin

Omenainen Herniskastike

Ainekset:

133 g rypsiöljy

20 g curry-mausteseos

7 g kurkuma

445 g omenakuutio

44 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)

222 g Hernis safkasuikale

2,2 l vesi

44 g sokeri

4 g jodioitu suola

4 g jauhettu valkopippuri

18 g sipulijauhe

9 g soijakastike

60 g makeuttamaton sitruunamehu

4,5 dl vesi

75 g maissitärkkelys

4,5 dl kaurakerma 15% gluteeniton

Valmistusohje:

Kuumenna rypsiöljy padassa. Lisää curryjauhe, kurkuma ja omenakuutiot. Kuullota hetki.

Laske lämpöä ja lisää Hernis sekä kasvisliemijauhe. Sekoittele hetki ja lisää vettä pienissä erissä niin, että Hernis ehtii turvota ja imeä makuja itseensä.

Lisää sokeri, suola, valkopippuri, sipulijauhe, soijakastike ja sitruunamehu. Kuumenna.

Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi keskenään tasaiseksi. Sekoita kastikkeen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.

Sekoita lopuksi kaurakerma joukkoon ja kuumenna tarjoilulämpötilaan. Tarjoa keitetyn ohran tai kauran kanssa.

Vinkki! Voit myös turvottaa Herniksen vedessä (noin 2,5 dl vettä/100g Hernistä) ja lisätä vasta lopuksi kastikkeen joukkoon. Vähennä tuolloin turvottamiseen käyttämäsi veden määrä reseptin vesimäärästä.