Omenainen Herniskastike
Ainekset:
133 g rypsiöljy
20 g curry-mausteseos
7 g kurkuma
445 g omenakuutio
44 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
222 g Hernis safkasuikale
2,2 l vesi
44 g sokeri
4 g jodioitu suola
4 g jauhettu valkopippuri
18 g sipulijauhe
9 g soijakastike
60 g makeuttamaton sitruunamehu
4,5 dl vesi
75 g maissitärkkelys
4,5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje:
Kuumenna rypsiöljy padassa. Lisää curryjauhe, kurkuma ja omenakuutiot. Kuullota hetki.
Laske lämpöä ja lisää Hernis sekä kasvisliemijauhe. Sekoittele hetki ja lisää vettä pienissä erissä niin, että Hernis ehtii turvota ja imeä makuja itseensä.
Lisää sokeri, suola, valkopippuri, sipulijauhe, soijakastike ja sitruunamehu. Kuumenna.
Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi keskenään tasaiseksi. Sekoita kastikkeen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
Sekoita lopuksi kaurakerma joukkoon ja kuumenna tarjoilulämpötilaan. Tarjoa keitetyn ohran tai kauran kanssa.
Vinkki! Voit myös turvottaa Herniksen vedessä (noin 2,5 dl vettä/100g Hernistä) ja lisätä vasta lopuksi kastikkeen joukkoon. Vähennä tuolloin turvottamiseen käyttämäsi veden määrä reseptin vesimäärästä.