hernis-perunavuoka-3.jpg

HERNIS PERUNAVUOKA

6 annosta

1 kg pakasteperunasiivuja
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl harissa-tahnaa
100g hernistä
n. 1/4 tl valkopippuria
2 tl paprikajauhetta
n. ½ rkl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua oreganoa
pieni kourallinen salvianlehtiä

3 rkl oliiviöljyä
4 dl kauraruokakermaa

Tarjoiluun puolukkaa/puolukkahilloa sekä tuoretta salviaa


Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

  2. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi.

  3. Kuullota sipuli- ja valkosipulinkynsisilppua paistinpannussa öljyssä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes ne kuullottuvat ja saavat hieman rusehtavaa, karamellimaista väriä. Lisää pannulle hernis sekä 2 dl vettä ja harissa-tahna. Odota puolisen minuuttia, että hernis kypsyy.

  4. Hienonna salvianlehdet.

  5. Sekoita sen jälkeen pannulta sipuli-hernispaistos sekä loput ainekset yhteen isossa kulhossa.

  6. Kaada n. 20×30 cm uunivuokaan.

  7. Kypsennä uunin keskitasolla, tasalämmöllä n. 45 minuuttia.

  8. Lisää paiston jälkeen tuoretta salviaa.

  9. Tarjoile puolukoiden tai puolukkahillon kera.