Hernis makaronilaatikko.jpg

HERNIS MAKARONILAATIKKO

6 annosta

400 g makaronia

1 pussi Hernis-suikaleita

4 dl vettä

2 rkl öljyä

4 rkl soijakastiketta

1 kpl sipuli hienonnettuna

1 kpl kasvis- tai lihaliemikuutio

2 kpl valkosipulinkynsiä

7 dl maitoa tai kauramaitoa (voit korvata osan maidosta kermalla tai kaurakermalla)

3 kpl kananmunia

1–2 tl paprika- tai savupaprikajauhetta

1–2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa

Päälle n. 2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta


Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota sipulit öljyssä. Valitse jo alussa iso pannu, että Hernis mahtuu myöhemmin mukaan.

Siirrä kuullotetut sipulit syrjään. Lisää pannulle 4 dl vettä. Veden kiehuessa lisää myös murennettu lihaliemikuutio, mausteet, kuullotetut sipulit, soijakastike ja Hernikset. Anna turvota, kunnes vesi on imeytynyt.

Voit vaihdella mausteita oman maun mukaan.

Keitä makaroneja n. 5min.

Valmista munamaito; vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat maitoon.

Yhdistä Hernistäyte ja makaronit uuninkestävässä vuoassa. Kaada munamaito päälle.


Paista Hernis makaronilaatikkoa uunin alatasolla 200 °C noin 40 minuuttia.

Anna tekeytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit murentaa sekaan Koskenlaskija- tai Aurajuustoa.