hernis-currykeitto.jpg

HERNIS CURRYKEITTO

4 annosta

1 pieni sipuli
6 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
100g vihreää curry tahnaa
3 rkl rypsiöljyä tai seesamöljyä
400g kookosmaitoa
6 dl kasvislientä (6dl vettä + 1 kasvisliemikuutio)
3 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
1 limen mehu
50g hernis-suikaleita

200-250g riisinuudelia

Päälle:
kevätsipulia
korianteria


Valmistusohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Lisää kattilaan rypsiöljyä/seesamöljyä. Kuullota hienonnettu sipuli, kunnes siitä tulee läpikuultavaa ja pehmeää. Lisää valkosipuli, inkivääriraaste ja currytahna kattilaan. Lisää tarvittaessa öljyä. Sekoita kaikki yhteen ja anna vielä tahnan mausteineen kuullottua kattilassa n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kookosmaito, kasvisliemi, soijakastike ja fariinisokeri. Anna keiton poreilla miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää sitten limen mehu ja hernis-suikaleet. Odota minuutti, kunnes hernis-suikaleet ovat kypsyneet.

Valmista riisinuudelit pakkauksen mukaan. Tarjoa liemen kanssa riisinuudeleita, hienonnettua kevätsipulia ja korianteria.