hernis-bbqsalaatti-2.jpg

HERNIS BBQ-SALAATTI

4 annosta

n. 100g salaattisekoitusta (sekoitus esim. rucolaa, pinaattia, vuonankaalia)
1 iso kesäkurpitsa
chilirouhetta ja suolaa
½ nippu parsaa
½ cantaloupe-meloni
100g hernistä
2 dl vettä
½ dl barbeque-kastiketta
n. ½ dl pekaanipähkinöitä (jätä pois, jos allergioita)

oliiviöljyä/rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl balsamicoa kastikkeeksi


Valkosipuli-majoneesi:

1 dl majoneesia
2-3 valkosipulinkynttä
chilirouhetta

Valmistus

Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi. Grillaa/paista öljyssä kesäkurpitsasiivut molemmilta puolin, kunnes ne ruskistuvat. Grillatessa sivele siivuja öljyllä. Rouhi päälle hieman suolaa ja chilirouhetta. Grillaa/paista parsat. Paloittele meloni siivuiksi. Lisää omalle pannulleen hernis sekä vesi. Anna herniksen kypsyä puolisen minuuttia. Lisää sitten pannulle barbeque-kastiketta ja paista hernistä siinä parin minuutin ajan. Valmista valkosipuli-majoneesia kastikkeeksi. Hienonna valkosipulinkynnet hienoksi ja sekoita majoneesin joukkoon. Rouhi päälle chiliä.

Kokoa salaatti vadille. Mausta salaatti balsamicolla. Lisää salaatin päälle kypsennetyt kesäkurpitsat ja parsat, sekä meloni ja paistettu hernis. Lisää pekaanipähkinät, mikäli käytät niitä. Tarjoa kastikkeena valkosipuli-majoneesia.